Gelderland

Al het laatste nieuws van Omroep Gelderland
  1. Dit is ons corona-liveblog. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus, in Gelderland en wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
  2. Iwan Göbel van de Zutphense Burton Car Company blijft voorlopig mondkapjes leveren. De autofabrikant zet zijn jarenlange Chinese netwerk in om honderdduizenden mondkapjes naar Nederland te halen. Hij krijgt emotionele reacties op zijn actie.
  3. Flinke schade aan een tuin en aan een auto. Dat was vrijdagavond het gevolg van een verkeersongeval op het Leuvenumseveld in Ermelo. Een persoon raakte daardoor gewond.
  4. De horeca is zwaar getroffen door het coronavirus. Als voorzitter van de Arnhemse ondernemersvereniging Korenmarkt merkt Liesbeth de Zoete in de gesprekken met collega's dat veel van ondernemer twijfelen over het voortbestaan. 'Nu hebben zij nog uitstel van betalingen, zoals belastingen en de huur, maar al die rekeningen komen straks een keer', zo vertelde zij vrijdag in de Week van Gelderland.
  5. Thuiszorgorganisatie Flexzorg uit Apeldoorn moet gemeenten bijna 160.000 euro terugbetalen omdat het minder zorg leverde dan waarvoor het bedrijf betaald is. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen vrijdag.
  6. Er is dringend behoefte aan medische apparatuur en andere voorzieningen voor intensive-care afdelingen met corona-patiënten. Toch staan er in Andelst tienduizenden van dat soort zaken, bestemd voor export naar het buitenland. Door de Chinese fabrikant Medcaptain.
  7. Opdrachten en klanten blijven weg en inkomsten verdwijnen. Veel Gelderse ondernemers maken zich grote zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf. Vooral omdat ze nog geen zicht hebben op het moment waarop zij hun werk weer kunnen oppakken.
  8. Door de maatregelen tegen het coronavirus zitten veel mensen thuis. Om toch iets te doen te hebben, bedachten de 12-jarige Lize Marie ten Brinke en haar familie uit Apeldoorn een online ruilspel voor het goede doel.
  9. Uitzendbureau VDU in Tiel heeft 140 auto's en busjes laten voorzien van plexiglas en plastic in de hoop arbeidsmigranten te beschermen tegen corona tijdens de rit naar hun werk. De roep om arbeidsmigranten is groot en het bedrijf ziet geen betere oplossing.