NEC wordt weggespeeld, maar pakt toch punt tegen Jong Ajax
foto: Broer van den Boom

foto: Broer van den Boom

NIJMEGEN - NEC heeft thuis tegen Jong Ajax volkomen onverdiend een puntje gepakt. Het eindigde in 3-3.

NEC was direct gevaarlijk. Na een hoekschop van Jellert Van Landschoot kopte Josef Kvida tegen de lat. Maar de talenten uit Amsterdam bepaalden verder het wedstrijdbeeld. NEC plooide noodgedwongen terug en loerde op de counter. Het rendement van Jong Ajax was niet echt hoog, alleen Brobbey was gevaarlijk, maar Mattijs Branderhorst kon met een voet redding brengen. De Nijmegenaren hadden vrijwel geen balbezit. Ze werden afgejaagd door Jong Ajax en aan de bal was het veel te onrustig.

Op slag van rust viel de volkomen logische 0-1. Danilo Pereira mocht vanaf rechts naar binnen dribbelen en haalde uit. Branderhorst kon er niet bij: 0-1.

Gelijkmaker

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Maar NEC kwam uit het niets op 1-1. Anthony Musaba werd neergehaald en Zian Flemming schoot raak vanaf de strafschopstip.

Lang kon NEC niet genieten van het doelpunt, want kort daarop won Brobbey een duel van Josef Kvida en de spits rondde gedecideerd af. Aan de andere kant was Musaba, de beste man aan Nijmeegse zijde, dichtbij de gelijkmaker. Maar na een weergaloze aanval maakte Brobbey er 1-3 van. De spits kon zelfs een hattrick maken, maar gleed voor een leeg doel uit.

Toch spanning

En omdat Jong Ajax de trekker niet definitief overhaalde, kon NEC de spanning terugbrengen. Uitblinker Musaba zorgde voor 2-3. In de slotfase ontsnapte NEC nog enkele malen aan 2-4 en het onmogelijke gebeurde toch. Op aangeven van Etien Velikonja scoorde Zian Flemming. Volkomen tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand om in De Goffert.

Zie ook: TERUGLEZEN | NEC komt goed weg met 3-3 tegen Jong Ajax

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel