Jeugd damvereniging flink in de prijzen

WAGENINGEN - De jeugd van de Wageningse Schaak en Damvereniging (WSDV) pakte vier van de zes prijzen op de Gelderse jeugddamkampioenschappen. De Wageningse topdamclub was hofleverancier met zes pupillen en vier welpen. In totaal waren er veertien deelnemers die in één poule speelden.

Pupil Marjory Feyt was oppermachtig en wist al haar zeven partijen te winnen. Alleen tegen de nummer twee, Fleur Kruysmulder, ging het niet helemaal van een leien dakje. Erik van Wingerden pakte keurig het brons na felle strijd met clubgenote Naomi Boeren. In hun onderlinge partij speelde hij te veel op haar tijd wat hem de partij had kunnen kosten. Hij won uiteindelijk op de klok. Nico Geesink had een voortreffelijke start en deed het met een vijfde plaats ook prima. Hij kwalificeerde zich hiermee tevens voor de nationale jeugddamdag.

Bij de welpen sprong in het oog hoe geconcentreerd Jacob Lootsma speelde. Hij is pas een paar weken lid van WSDV maar veroverde nu al het zilver, een uitstekende prestatie. De pas zevenjarige Ewout van Rosevelt pakte na een bloedstollende barrage de derde prijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Meer over

Deel dit artikel