KV Wageningen laat de winst in Arnhem

ARNHEM - In een tot tien minuten voor tijd zinderende pot bij Oost Arnhem heeft Korfbalvereniging Wageningen zaterdagavond laat de winst in Arnhem moeten laten. Met Nena en Wouter op de bank, aanvallend Eline, Xanne, Matté en Jasper en verdedigend Iris Michelle, Steven en Jeffrey begonnen de blauwwitten, naar later bleek, aan een gelijkopgaande strijd.

Oost Arnhem hun hardwerkende spelletje spelend en tot op het randje gaand, met daarentegen Wageningen rustig opbouwend. Een opmerkelijke wissel bij Oost Arnhem vond plaats terwijl er nog geen bal was gegooid. Toen de ploegen waren voorgesteld, werd er aan Oost Arnhem-zijde meteen al vóór het beginsignaal gewisseld. Steven moest blijkbaar in bedwang worden gehouden door Bas Broenink. Maar het was vooral Steven die de ploeg op sleeptouw nam. Matté schoot de eerste bal raak, maar nadat Oost Arnhem de stand gelijk had getrokken was het Steven die al snel liet zien dat hij het vizier op scherp had staan. Nadat Wageningen nog tot tweemaal toe een kleine voorsprong had genomen, nam de thuisploeg de regie even over. Maar Wageningen zette dit opnieuw recht middels drie doelpunten van Steven. De rust brak aan met een gelijke stand van 12-12.

De tweede helft was het grotendeels Wageningen dat aan de leiding bleef tot 20-21 met nog zo'n tien minuten te gaan. Oost Arnhem schoot uit alle standen raak, terwijl aan Wageningse zijde het kruit verschoten leek. De uiteindelijk uitslag 28-22 was zeker geflatteerd en bijzonder jammer voor de spanning bovenaan de ranglijst. Dalto staat nu eerste met 18 punten, gevolgd door Oost Arnhem met 16 punten. Wageningen volgt samen met Deetos op plaats drie. Al gaat Wageningen niet meer voor de play-offs, er is nog voldoende motivatie om te trachten vast op de derde plaats te komen. Helaas zit er dit seizoen niet meer in.

Doelpuntenmakers: Steven Landman 8x,Jeffrey van Huenen 5x,Matté Lipke en Xanne Ketelaar 3x,Eline van Veldhuisen 2x en Jasper Broenink 1x.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Meer over

Deel dit artikel